Hjertestarter

Vores hjertestarter på Fælleshuset 
Zoll - AED 3
Vores hjertestarter på Fælleshuset
Zoll - AED 3
Tegneserie - hurtig vejledning med handling ved hjertestop


Tryk her

Se også Falcks videoer om førstehjælp på YouTube - tryk her

Genoplivning

Det er vigtigt at holde sig til følgende punkter:

  • Sikkerhed (Er personen i sikkerhed, hvor pågældende ligger?)
  • Bevidstløs (Er personen bevidstløs?)
  • Råb om hjælp (Kontakt til andre)
  • Skab frie luftveje (Hovedet tilbage – løst stramsiddende tøj)
  • Normal vejrtrækning (Er der normal vejrtrækning?)
  • Alarmér 1-1-2
  • Brystkompressioner: 30 tryk (Begynd tryk på brystbenet)
  • Kunstigt åndedræt: 2 indblæsninger
  • 30 tryk og 2 indblæsninger gentages

 

Benyt hjertestarteren så hurtigt, som det er muligt i ovennævnte rækkefølge.

 

ZOLL AED 3 hjertestarteren har indbygget teknologi, som giver dig feedback og hjælper dig med at yde hjertemassage. En sensor måler og rapporterer din hjertemassage til AED 3, som hjælper dig til at give brystkompressioner i den korrekte frekvens og dybde via meddelelser og en indikator på skærmen.

 

Du bliver guidet præcist gennem hele genoplivningen (voksen patient) af grafiske billeder kombineret med stemme- og tekstbeskeder som “Tryk hårdere” og “God hjertemassage”. En kompressionsindikator på skærmen viser dig dybden af hver brystkompression i realtid, mens en konstant metronom opfordrer dig til at yde hjertemassage med en frekvens på mindst 100 kompressioner pr. minut.

 

 På den store farveskærm vises desuden et nedtællings ur, der viser den resterende tid for den aktuelle cyklus, samt den tid der er gået og antallet af afgivne stød. Dette er vigtige oplysninger, som redningstjenesten har brug for at vide, når de ankommer.

 

Placér hjertestarteren efter behov under genoplivning for optimal synlighed. Læg den fladt ned som de fleste andre hjertestartere, eller stil den oprejst for at opnå samme nemme aflæsning som på de professionelle defibrillatorer.

 

Børne-tilstand

Skift nemt til børne-tilstand ved blot at trykke på ”børneknappen” på forsiden af AED 3. Du behøver ikke at skifte stødpads, da de universelle CPR Uni-padz, kan bruges til både børn og voksne. ZOLL AED 3 gør det muligt for dig at genoplive et barn ved at trykke på en knap.

 

Se også

https://hjertestarter.dk/saadanredderduliv/hjertestart-trin-for-trin.

 

 

To apps

Du kan downloade to apps, der gør det lettere for dig at hjælpe, hvis du ser en person falde om med hjertestop.

1-1-2 app
Hvis du har brug for at tilkalde en ambulance, kan du aktivere 1-1-2 app’en og via den ringe til alarmcentralen. Samtidig med opkaldet sender app’en mobilens GPS-koordinater til alarmcentralen, som med det samme kan se, hvorfra opkaldet kommer fra og sende hjælpen af sted.

App’en skal være med til at sikre, at hjælpen når hurtigere frem i tilfælde af, at du ikke kan oplyse den præcise adresse, hvor den tilskadekomne befinder sig.

112 app´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph, og den er finansieret af TrygFonden.

App’en er tilgængelig i en iPhone- og en Android-version og kan downloades gratis i Apples App Store eller på Google Play.

 

TrygFonden Hjertestart app
”TrygFonden Hjertestart” viser placeringen af alle de hjertestartere, som er registreret på hjertestarter.dk. På den måde kan du altid se, hvor den nærmeste hjertestarter hænger. I en akut situation, skal du dog altid ringe 1-1-2 og blive henvist til den nærmeste hjertestarter.

App'en er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om en mobil løsning med oplysninger om hjertestarternes placering i Danmark, og den er finansieret af TrygFonden.

App’en er tilgængelig i en iPhone- og en Android-version og kan downloades gratis i Apples App Store eller på Google Play.